Företagsguidningar

Tag med din personal ut i naturen!

Vi erbjuder naturguidningar såväl i stadsmiljön som i betade hagmarker eller storskog!

Vitsippor i Hanstas ek- och hassellundar på våren, de första alfåglarna vid skären utanför Sandemar, det uråldriga jordbrukslandskapet vid Angarnssjöängen eller fika under en månghundraårig ek på Norra Djurgården. Eller naturen omedelbart utanför dörren till kontoret (för natur finns överallt – om än ibland i ganska överraskande former).

Boka en egen guide!

Perfekt för personalutflykten, friskvårdsaktiviteter eller som avtacknings- eller födelsedagpresent! Vi gör allt från lunchguidningar i naturen nära arbetsplatsen till halvdagsutflykter i länets finaste naturreservat. Ni tar själva med er matsäck. Vi bjuder på vandring i lugnt tempo, avkoppling, paus på natursköna platser och nya kunskaper om natur och landskap. Våra guider är auktoriserade av Stockholms Visitors Board och utbildade biologer eller biogeovetare. Vi kan även ge guidningar på engelska, tyska, franska och spanska.

En vistelse i naturen är oslagbar för aktiv avkoppling.

Vad vill ni uppleva?

Vi guidar var som helst i länet – utanför dörren till er arbetsplats, i grönområdet strax intill eller i något av länets alla reservat. Kontakta oss så kan vi tillsammans utforma en lämplig aktivitet. Telefon: 070-638 0712 eller e-post: maria.bergstrom@naturskyddsforeningen.se.

Teman kan vara till exempel:

  • Naturen den aktuella årstiden
  • Fågelskådning
  • Blommor
  • Humlans liv
  • Träd på vintern
  • Klimatet
  • Mindfullness i naturen
  • Etc…

Några exempel på platser/områden:

Södermalm/Norrmalm/Kungsholmen/Östermalm

Vad finns mellan gatstenen och i berberisplanteringarna? De kvarglömda gröna fläckarna i stenlandskapet? I vattnet nedanför kajkanterna?

Ekoparken – Norra och Södra Djurgården

Ett stenkast från Stockholms city ligger Ekoparken. engelsk park, grovstammiga ekar, våtmarker och riktig skog. Lätt att komma till. Känt i sina kända detaljer… men här finns mycket mer att upptäcka!

Varggrottorna i Nackareservaten

Nackareservatet är ett av Stockholms mest älskade naturområden. Här bjuds en natur- och vildmarksupplevelse alldeles i stadens närhet. Perfekt för den som vill sträcka ut och vandra en bit, om än med många pauser och tid för avkoppling i naturen.

Angarnssjöängen

Det uråldriga och vidsträckta landskapet vid Angarnssjöängen innehåller också en av Stockholms läns mest fågelrika våtmarker, blommande enhagar, betande djur och en fantasieggande hällristning. En tur runt hela sjöängen tar runt 4 timmar (ca 7km).

Eller någon grön plätt nära jobbet

Vi skräddarsyr guidningar efter era önskemål. Även engelska (franska och tyska).

Kostnad mellan 2 000 och 5 000 kronor.

Välkommen med er bokning

Vi tar emot er bokning här på Utinaturen.nu, per e-post eller telefon:
telefon: 070-638 0712, e-post: maria.bergstrom@naturskyddsforeningen.se.