Om oss

Storstockholms Naturguider hjälper dig att hitta till Stockholms alla naturpärlor, områden som kanske finns närmare än vad du tror.

Storstockholms Naturguider är ett etablerat guidegäng som guidat stockholmare varje helg sedan 2003. Vi är alla universitetsutbildade biologer, biogeovetare eller motsvarande och har stor kunskap om naturen och landskapet i Stockholmstrakten.

Här nedan kan du läsa om några av våra teman de senaste åren. Några av våra specialitéer är annars våra barnvagnsguidningar som erbjuder ett populärt utomhusalternativ för många av Stockholms föräldralediga och guidningarna för såväl kropp och själ som vi kallar ”Bota din naturbrist”. Vi tar även emot och utför guidningar på engelska och ibland också på franska.

1. Guidning vid fågelsjöar

Besök fågelsjöarna och -vikarna: Angarn, Sandemar, Fysingen med flera.

Läs mer om Sandemar

2. Knoppar och träd

Lär dig mer om träd och knoppar om vintern – lär dig känna igen 10 träd. Hur skiljer jag en al från en alm om vintern? Kom och lär mer om kvinnans träd och mannens träd. Vem är trädens konung? Vilket träd var egentligen Yggdrasil?

3. Alla namn: ögontröst, vätteros, hästhov, nattviol, getrams…

Lär dig mer om alla våra vilda blommor och vad de heter.

4. Nordens Venedig

Guidningar om Stockholms alla vatten. Hur mår sjöar och hav? Hur bildades de en gång i tiden?

5. Naturen, människans eget gym

Vad händer i våra kroppar när vi rör oss i naturen? Jo, pulsen går ned och kroppen läker från stress och annat. Kom och njut!

6. FYSS-guidning

Guiden har genomgått utbildning för att ta hand om FYSS –patienter.

Läs mer om FaR